Selasa, 20 April 2010

kembali lagik .......genting sempah ride


dah lame sangat tak update blog nih... slalu nyer malas antara sebab utama... tak banyak ride tahun nih... antara sebab yg munasabah...
  1. slalu nyer buat solo jer..takde member, abg aku no.1 (Azhar) kene train new team, yg nombor dua (Azhari) plak train new team jugak, asik buat anak ajer..nak member bike lain takde masa yg serasi ngan masa sendirik soooo... solo ride ler kite
  2. masalah masa nak ride... tahun lepas bulih gak ride petang pas kul lima...skarang anak sulung dah blajar darjah satu...petang ride depan skolah tunggu anak..
  3. bulan puasa tahun lepas moto125zr aku kena curi time sembahyang terawih...bulan satu hari tuh moto dapat claim...aku ambik moto baru suzuki belang 150r...asik sesibuk ride moto nih sampai lupa kat bini jamis ventura tuh.....
nih activity lates aku solo...
panjat genting sempah.....aku teringin sangat nak panjat jalan nih... ramai cakap best.. tpi abg aku cakap biasa jer sebab sebelum nih kitaworang selalu takluk route yang paling mencabar kat malaya(broga-branang-k.klawang-dam)...so genting sempah kacang jer laaa... kekacang pun mengah jugak ler pasai tak kayuh 2 bulan pastu pi hentam bukit sempah tuh...pasai aku kayuh solo muka aku takde dalam gambar..........dapat kayuh sampai atas tanpa rest tpi slow gile satu setengah jam baru sampai.......takde la mencabar sesangat

Khamis, 31 Disember 2009

HAPPY NEW YEAR 2010


tak sayang la niee..... campakkkkk jerrr

Kembali lagikkkkk .... siri terbaru merayau malam tahun baruuu 2010

nak stat la nie.... berkumpul kat stadium klang 10.pm jalan 10.15pm...


muka-muka biasa kayuh kat klang... Haji Hamid



berenti jap...

isi minyak???
bersiap sedia kat lampu trafik nak race ngan mat moto tuh!!!!...

Sabtu, 6 Jun 2009

kayuh malam kat klang setiap malam sabtu minggu pertama kat blakang jusco bukit tinggi

antara orang2 yang sentiasa menjayakan progrem2 berkayuh kat klang

nie antara kaum kerabat kayuhan malam. hari nie banyak budak baru
budak kampung delik.... dengar kate ade yang sanggup pinjam basikal nak join
syabassss

antara yang aku kenal...man sawit, ah siong, bang wahid dan yang lain kenal gitu jeee... sorry aa
yang best.......ramaiiiiii woooooo....
yang tak best... kayuh 10 minit.. lepak kedai mamak 2 jam


Ahad, 12 April 2009


Bergambar bersama Man-Chiocc (kiri sekali) & the Gang selepas panjat Bukit Lenggeng. Geng nie otai abis dari pak janggut ke wakil selangor ...Hari ini aku kayuh dengan abang aku (baju biru hitam 4 dari kanan) ikut Semenyih-Broga-Lenggeng-Kuala Klawang-Titi-Kg Chennah-Semenyih Dam-Semenyih, jumlah semua 120km. Lutut rasa macam nak tercabut, longgar abiss tapi best. Bukit tinggi abis, pertama tolak (bukit lenggeng) kedua lulus kayuh sampai top(Bukit Klawang)6km ade kot... pastu tak ingat dah kebanyakkan bukit tinggi aku tolak pasai lutut aku sakit dan peha crem tak abis-abis.. stat kul 8.30pagi balik kul 6.00petang.....

Isnin, 6 April 2009

Readyy Ka!!

nie nak gi kejee...Ngantuk lagi

boroi takk... suka ko worang aaa.... nak cakap apee.....

Rabu, 1 April 2009

Aku dah lama tak berkayuh, dah nam-tujuh bulan tak kayuh. Berat badan aku naik 90kg dari 82 kg....so skarang aku nak turunkan ke berat ideal aku 75kg!!!!!!!!

project aku yang pertama... nak gi kerje ngan basikal...sehala bulih dapat 30km dari port klang ke shah alam tempat keje aku... aku dah try dua kali, pastu sebulan dalam dua kali jalan jauh sekurang kurang nye 100km...... nak join email je mb25my@yahoo.com.

Aku try jaga makan gak.... aku ambik vege fiber campur ngan soya protien pastu kene pose. Makan malam diawalkan.. susah gak pasai aku keje jadik chef/tukang masak..sooo susah, makan depan mata, selera senang datang.....
nie basikal yang terbaru... baru jerr minggu lepass aku beli...complete set.... aku beli selepas bini aku benarkan, sebab kate nye aku dah boroiiiiiiiiiiiiiiii.........tak hensem dah